Гуппі

Гуппі – воістину геніальні рибки. Вони одночасно і невибагливі, і водночас таять у собі великий потенціал для захопленого акваріуміста. Гуппі мають досить швидку мінливість у забарвленні черевця; формі, розмірах та забарвленні спинних, хвостових плавців. Це Вам не золоті рибки, на селекцію яких запросто піде 100-200 років, а розмноження гуппі відбувається набагато інтенсивніше. Накопичивши певний досвід поводження з рибками, навички догляду за гуппі, знань у генетиці, рік через 1,5 – 2 ви цілком зможете взяти участь у виставці акваріумних гуппі з власноруч виведеною породою. Можете переконатися, що існує безліч порід гуппі та їх кількість постійно зростає, – наберіть у будь-якому пошуковику: “гуппі фото”.

Рибки гуппі – своєрідні “риб’ячі майстри виживання” у несприятливих умовах.
Вони перші відвідали космос, на борту орбітальної станції «Союз 5». Здичавіли гуппі знаходять навіть у випускних колекторах водоочисних споруд Москви-річки, Волги. При цьому характер у гуппі миролюбний і спокійний.

Акваріумні рибки гуппі – це мрія акваріуміста-початківця, що не має можливості завести великий акваріум, і витрачати дуже багато часу на догляд за рибками, їх годування, чистку. Можливо, через деякий час ви будете приємно здивовані: ваші рослини і акваріум виблискують, хоча ви їх ще й не чистили. Все тому, що гуппі, завдяки особливостям будови нижньої щелепи, можуть харчуватися водоростями (зелений наліт), об’їдаючи їх з рослин, ґрунту, стінок акваріума, допомагаючи Вам у чищенні. Таким чином, Ви вже здогадалися, зміст гуппі не завдасть вам клопоту.
Гуппі можуть місяць жити без корму, не з власної волі звичайно, і залишитися живими. Можуть жити і розмножуватися в банці з-під огірків. Але розквітають у всій красі кольорів і форм, все ж таки, у сприятливих умовах.
Завдяки розведенню досвідченими акваріумістами породи гуппі дуже різноманітні. Якщо ви рибальник-початківець, і зайшли в зоомагазин, довго вибирали, думали і вирішили: “куплю гуппі”, у вас відразу виникає дилема: яких же вибрати? Є одна підказка в цій нелегкій справі – вам підійдуть акваріумні гуппі якоїсь однієї породи. Якщо у вас будуть гуппі різних порід, то при подальшому розмноженні кольору та форми тушки, хвоста можуть не передаватися діткам, і мальки гуппі стануть непоказними і втрачатимуть свою кольорову пишність.

Гуппі імпортні яскраві жовті

Гуппі рибки маленькі (3-5 сантиметрів), але дуже яскраві, активні та чим більше гуппі купити, тим веселіше буде і їм, і Вам.

Самка зазвичай легко відрізняється від самців гуппі – непомітна, за розміром вона більша, трохи товстіша за черевце, а хвіст у неї завжди менше. Хвіст гуппі самця – його гордість та краса. Навіть черевці у них стрункі, з неповторним малюнком – саме їх споглядання доставлятиме Вам естетичну насолоду. Самка гуппі теж здивує Вас, але трохи інакше… своєю плідністю…
Де купити цих чудових, красивих рибок? До нас поставляються гарні, “породисті” гуппі як московського розведення, так і із заморського виробництва.