Чому не варто купувати маленький акваріум для черепашки

Коли ми купуємо черепашку, ми дивимося на маленьку, милу істоту. Воно швиденько перебирає лапками. І нам би хотілося, щоб вона такою залишалася вічно. Але, на жаль, природа бере своє. І маленька, прикольна черепашка перетворюється на велику рептилію. І розповіді продавців, що вона довго зростатиме, казки. Ви ж не хочете почути правду. Ви хочете почути, що вона залишатиметься маленькою дуже довго. Розмір дорослої рептилії за панцирем 25 см. І куди її садити в 10 літровий черепашатник? Це як для вівчарки купувати шпаківню. В надії, що собака не виросте. Шкода, що дуже мало компаній в Україні роблять нормальні черепашники нормального розміру. Ми знайшли тільки 1 виробник. Наша черепашка виросла. І коли довелося купувати більшу оселю, виявилося, що вибір є тільки з 1 фірми.

Для черепашки потрібно:

  • для черепахи довжиною до 25 см  –  80-100л;
  • для двох черепах довжиною до 25 см  –  150-250л.

На кожну наступну черепашку додається десята частина площі дна.

Акваріум Volna для черепашки. Там розміри від 100 л. Ми купили Volna 80. Трохи більше. А раптом вона далі виросте?

Водою створено зі скляним містком і спуском, на якому облаштують острівець суші для відпочинку рептилії. Така комплектація допомагає скоротити час на запуск акваріума, а також заощаджує час на його монтаж та кошти на придбання. Крім цього Volna  має передню стінку нижче ніж задню. Така особливість робить водоймище не тільки красивим на вигляд, але ще й зручним і практичним при чищенні акваріума. Всі відразу помітять, що це не простий акваріум, а спеціальна ємність саме для ракушки. Такий акваріум буде якісним, практичним і зможе прослужити багато років, ставши надійним будинком для вашого вихованця.

Життєдіяльність черепашки залежить від температури. Черепаха неактивна, впадає в сплячку за недостатньої температури. Для засвоєння кальцію, необхідного для зміцнення та росту кісток, панцира, черепах бажано ультрафіолетове освітлення.

Для сухопутних черепах форма акваріума також має бути прямокутною. Важливо правильно зробити грунт, в якому повинні бути камені для сточування кігтів. Каміння має бути гладким і плоским, величиною більше голови черепахи. Лампа розжарювання встановлюється в кутку, де черепаха гріється та приймає їжу. В іншому кутку встановлюється просторий будиночок для укриття та зміни температур.