Прізвисько для собак

Купуючи собаку, ви в першу чергу замислюєтеся про вибір для неї гарного і звучного прізвиська. Спочатку цей процес видається захоплюючим і простим: він не вимагає консультацій досвідченого кінолога – цілком достатньо участі всіх членів сім’ї, позитивного настрою та трохи фантазії. Однак, насправді виявляється, що вибрати відповідне ім’я для собаки досить складно: воно має бути яскравим, відображати індивідуальні особливості тварини і не викликати дисонанс у оточуючих.

Чим швидше ви дасте новому домашньому вихованцю ім’я, тим краще: воно допоможе йому освоїтися, зблизитися з вами, навчить відгукуватися на поклик і прискорить процес дресирування. Щоб спростити собі завдання при виборі прізвиська, ми рекомендуємо звернути увагу на такі критерії:

1. Порода собаки. Індивідуальні особливості породи можуть стати гарною підказкою під час вибору імені. До того ж, важливо враховувати розмір вихованця: прізвиська, які підходять для великих собак, можуть виявитися недоречними для представників дрібних порід.

2. Характер. Дехто вважає, що ім’я тварини впливає на її характер. Можливий і зворотний взаємозв’язок: поспостерігайте за собакою кілька днів, вивчіть особливості її поведінки та уподобання – можливо, вони допоможуть вам визначитися з ім’ям.

3. Зовнішні особливості. Забарвлення вихованця, його зростання, вага, індивідуальні особливості будівлі також можуть зіграти свою роль при виборі майбутнього прізвиська.

4. “Звучність” імені. Прізвисько тварини має бути короткою, легко запам’ятовується і прийнятною для оточуючих. Також кінологи не рекомендують давати вихованцю ім’я, співзвучне з базовими командами, щоб не ускладнювати дресирування.

Якщо ви не можете вибрати кличку для вашого вихованця, спробуйте знайти відповідний варіант у списку, запропонованому нижче.